Пам’яті Романа Гурика

“На смерть стояли там Герої,

де був залюднений Майдан,

щити були в них замість зброї…

І серед них був наш Роман”

(Пам’яті Романа Гурика)

Нове століття народило нових героїв. Свідома молодь вийшла на Майдан, аби показати всьому світові, що є така Україна, яка ніколи не дозволить ворогові панувати над своїм народом. Революція Гідності стала для кожного з нас своєрідним мірилом нашої порядності і честі. Гідно вчинили ті, хто у ту ніч поспішав на Майдан, знаючи, що там доведеться глянути в очі смерті. За кращу долю України заплатили найвищу ціну і 7 прикарпатців які разом з Небесною Сотнею, полинули у Вічність . Наймолодший з них – Роман Гурик.

13 листопада 2019 р.  вихователі Владика О.Т., Фущич У.С. з учнями 8-І  та 8-П класів  разом з працівниками краєзнавчого відділу ЦБ (вул. Г. Мазепи, 1) департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели урок пам’яті “Герої не вмирають і не здаються”, на який запросили батька Романа Гурика для вшанування  25-ти річчя нашого прикарпатського героя. Зустріч відбулася по-родинному, в теплій обстановці, за круглим столом із філіжанкою чаю. Учні цікавились дитячими роками, захопленнями, навчанням у вузі, його мріями. Зі спогадів дізнались, що Роман займався плаванням, подорожував автостопом, приймав участь у шкільних заходах. Тобто був позитивною дитиною, відвертим, відкритим та чесним. Пан Ігор зачитав присутнім думки сина зі щоденника, які після його смерті віднайшли на персональній сторінці у фейсбуці. Зустріч доповнили вірші “Дума про Гурика”, автор учень 8-І кл. Іван Грицак та “Хлопчик з нашого міста”, який зачитала учениця 8-П кл. Ангеліна Усенко й прозвучала пісня “Біля тополі” у виконанні Івана Грицака.

На пам’ять про зустріч батько подарував учням значки “Революція Гідності”, а учні – портрет Романа з мамою та сестричками, виконана мамою та учнем 8-П класу Волощуком Матвієм. І, як годиться, присутні помолились за душі всіх Героїв Небесної Сотні.

Перебуваючи на таких зустрічах, розумієш справжню ціну незалежності України, свободи слова та дій. І приклад Романа Гурика, нашого героя, показав Україні та усьому світові, що наша держава боротиметься за право бути незалежною та суверенною.

DSC_0040DSC_0013DSC_0064DSC_0012

Уляна Фущич