Тиждень безпеки дорожнього руху
В рамках ІІ етапу Тижня безпеки дорожнього руху, який проходив в період з 15 по 21 листопада 2021р. (онлайн) класними керівниками та вихователями ліцею-інтернату були проведені інформаційно-просвітницькі  виховні години та бесіди в онлайн режимі на такі теми: “Правила поведінки в громадському транспорті”, “Правила безпеки на дорозі в темну пору доби”, “Правила безпеки на залізниці”, “Відповідальність та безпека на дорозі”.
 Подібні заходи покликані поглибити знання учнів, сприяти розумінню особистої відповідальності кожного з учасників дорожнього руху за безпеку на дорозі, обґрунтувати важливість дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження власного життя та здоров’я.
Під керівництвом вчителя предмету: “Технології” Уляни Фущич креативні та творчі учні ліцею взяли активну участь у підготовці та презентації  учнівських стінівок, колажів на тему: Дорожній рух – мій кращий друг!!!” Взяли участь 8-А, 8-Ф, 8-В, 10-І та 10-П клас.
 Керівником учнівського самоврядування, педагогом-організатором Галиною Грицук  спільно з учнями був проведений інформаційно-просвітницький фото-челендж на тему: “Дорожня грамота”. Метою заходу було нагадати учням про безпечну поведінку на дорозі всіх учасників дорожнього руху – водія і пішохода, і наголосило, що необережність часто призводить до жахливих наслідків і головне пам’ятати, що найдорожчим скарбом людини є її власне життя та здоров’я.
Вчителями “Основ здоровя” – Наталією Дойонко та Надією Рачій були проведені навчальні тренінги для учнів по наданню першої долікарської допомоги при ДТП.
Для учнів ліцею їхніми класним керівниками та вихователями був проведений Єдиний урок на тему: “Безпека на дорозі-безпека життя”. Метою такого уроку було донести учням про те, що необережність часто призводить до жахливих наслідків.
1. В 10-І класі ( класний керівник Леся Ліцовська, вихователь Леся Владика) відбулась година спілкування ” Дотримуйся правил – збережи життя”. Матеріали використані під час проведеного заходу допоможуть учням засвоїти та впроваджувати у власному житті навички з безпеки дорожнього руху.
2. Разом з учнями 10-П класу класним керівником Оксаною Боднарчук та вихователем Уляною Фущич був проведений єдиний урок “Безпека  на дорозі- безпека життя”. Учні мали змогу пригадати правила дорожнього руху, як пішоходів так і пасажирів. Також взяли активну участь у виставці стіннівок та малюнків на тему : ” Найкращий друг- дорожній рух”.  На заході була присутня заступник директора з виховної роботи Людмила Андрейчук.
3. Класний керівник 8-П класу Любов Дженджеруха та вихователь Марія Янишин провели виховну годину “Правила безпеки на дорозі в темну пору доби. Правила безпеки на дорозі для пішоходів та велосипедистів”.
4. Класний керівник 11-Ф класу Оксана Римар та вихователь Ірина Данилейчук провели Єдиний урок “Безпека на дорозі-безпека життя”.
5. Класним керівником 9-І класу Олександрою Никируй спільно з вихователем Світланою Люклян було проведено виховну годину на тему “Відповідальність та безпека на дорозі”. Також на заході була присутня заступник директора з виховної роботи Людмила Андрейчук.
6. Вчителем предмету “Основ здоров’я” Наталією Дойонко був проведений тренінг з учнями на тему “Перша допомога у станах загрози життю при ДТП” з учнями 10-х класів.
7. Класним керівником 9- В класу Надією Рачій та вихователем Алісою Кравчук був проведений тренінг: “Безпека на дорозі – безпека життя”. Учні ознайомились з основними правилами дорожнього руху, правилами поведінки в транспорті, а також з’ясували основні принципи надання долікарської допомоги при ДТП.
8. Виховна година “Правила безпеки на залізниці та правила безпеки на дорозі в темну пору доби” у 8-І класі була проведена  класним керівником Наталією Адамчук та вихователем Марією Паснак.
9. Класний керівник 9-Б класу Світлана Капущак та вихователь Марія Середюк провели з учнями тематичну вікторину “Твоє життя – найцінніший скарб, то ж не залиш його без барв”
10. 11-А клас (класний керівник Олег Ткач) спільно з вихователем Іриною Купчак  провели Єдиний урок “Безпека на дорозі – безпека життя”, де ліцеїсти змогли пригадати правила  дорожнього руху.
11. Учні 9-П класу разом з класним керівником Наталією Садковою (вихователь Ольга Рассуждай) переглянули інформаційні матеріали щодо правил та застережень для безпечного руху. Провели обговорення та узагальнення матеріалу за допомогою онлайн дошки платформи Padlet.
12. Іваном Мельником – класним керівником 11-П класу та вихователем Анною Статкевич був проведений Єдиний урок на тему “Безпека на дорозі – безпека життя”. Учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука в власної безпеки.
13. Класним керівником Наталією Яремою та вихователем Марією Білоган у 9-А класі був проведений Єдиний урок з безпеки дорожнього руху.
14. Класним керівником 8-В класу Тетяною Сегидою був проведений Єдиний урок безпеки дорожнього руху з переглядом відеоматеріалів згідно заданої теми.
15. Марією Худоноговою – класним керівником 10-Б класу та вихователем Вірою Мулик була проведена бесіда на тему “Правила безпечної поведінки на вулицях міста, на заміських дорогах, у транспорті.