Роковини трагедії у Бабиному Яру.

Сьогодні незвичайна дата – 80 роковини вшанування пам’яті трагедії у Бабиному Яру.
ГОЛОКОСТ = ГЕНОЦИД
Подумаймо, це відбувалось зовсім нещодавно, а пам’ять про трагічні події минулого живуть у серцях людей для яких історія, яку ми вивчаємо у школі – це їхнє прожите життя.
Учнівське самоврядування ліцею під керівництвом педагога – організатора Галини Грицук користуючись запропонованим матеріалом освітньої платформи #червонаточкапамяті , яка спільно з Міністерством освіти і науки України розробила ці матеріали, учні створили відеоролик на основі історичних джерел, архівів, спогадів та переказів того часу.
У відео ми познайомимось з п. Оленою Пастернак, бабусею ліцеїста 10-Б класу Марка Кирильчука, яка розказала учнівському самоврядуванню про ті події зі спогадів її родини, а саме про маленького хлопчика-єврея – Іллю, якого вони переховували від нацистів та надала нам архівні документи для дослідження.
Метою відео є виробити негативне ставлення до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності, зазіхань на право життя.
Щоб не допустити геноциду у майбутньому, ми маємо зберігати пам’ять про трагічні події минулого. Пам’ять, яка зберігається у наших родинах, шафах, пам’ятниках навколо. Пам’ять, яка є скрізь…
ПАМ’ЯТАЙ. ВИЗНАВАЙ.